Back Garden, North London

This family garden was in need of a makeover. The clients wanted to retain their existing paving from the patio to the out building.

But wanted to add

  • somewhere to sit by a fire
  • log storage area
  • a raised bed
  • some feature trees
  • lawn and planting

Our aim was to create a new fire pit as the central feature of the garden and work all the elements from there.

The out building was repainted in a dark colour to make it less obtrusive.


On completion of the scheme the garden has a more unified style keeping natural elements but giving the space a more open and contemporary feel. It also provides the clients with the opportunity to develop their planting scheme further.

Client response – ‘I am so pleased with the result I can’t wait to get outside now and enjoy buying extra plants… I love my new garden’.